Inghetata de ciocolata cu sos de cirese Categorie: RetetaVara se poarta inghetata. Cu vanilie, cu ciocolata, cu fructe, fiecare alege ce i se potriveste mai bine. Eu le aleg pe toate, pentru ca imi place inghetata indiferent de aroma. Tocmai de aceea nu refuz sa incerc nicio combinatie. Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie Categorie: RetetaDe data aceasta am pregatit o reteta mai racoroasa, de vara. Un tort de inghetata delicios cu arome de capsune, mure si menta, si-a facut aparitia la mine in bucatarie. Un tort pe care l-am savurat cu placere alaturi de cei dragi. Enjoy!Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Patratele cu branza si curd de capsune Categorie: RetetaAceasta prajitura draguta am facut-o special pentru copilasul meu. Stiu ca lui ii plac dulciurile insa incerc sa-l feresc de cele cu crema cu unt sau ciocolata multa. Dar nu va ganditi ca prajitura asta – care e de fapt un cheesecake – e doar pentru copii. A fost tare apreciata de toata lumea avand o crema fina ...Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Chec grecesc cu portocale, miere si fistic Categorie: RetetaAcest desert este super simplu de realizat insa este extraordinar de bun. Aroma de portocale, mierea si fisticul au transformat un banal chec intr-un deliciu de zile mari. Fructat si insiropat isi poate gasi loc de cinste pe orice masa. Odata incercat cu siguranta va veti indragosti pe loc de el.Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Chec cu ciocolata si nuci Categorie: RetetaDulciurile simple sunt preferatele mele iar daca au cumva si ciocolata atunci le trec in fruntea listei. Acest chec cu ciocolata si nuci face parte din categoria dulciurilor simple dar si multa ciocolata. Blatul este dens, ciocolatos insa nu intr-un mod deranjant, iar deasupra am revarsat o patura fina de ganache de ciocolata.Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Pancakes cu banane si lapte de cocos Categorie: RetetaAceste pancakes se fac atat de simplu si sunt atat de bune incat cu greu va veti putea abtine sa le incercati.
Sunt aromate, pufoase, fara urma de lapte, oua sau zahar. Si cu toate acestea sunt dulci si extrem de bune. Combinatia banane si lapte de cocos le face sa fie atat de grozave. Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Negresa de post cu nuci si rom Categorie: RetetaChiar daca este post nu putem sa renuntam complet la dulciuri. Prin urmare le adaptam.
Si din fericire ciocolata neagra ne poate ajuta sa facem prajituri delicioase chiar si in timpul postului. Cu ajutorul ei am creat si aceasta negresa care contine ciocolata neagra atat in blat cat si in glazura.Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Mousse de ciocolata cu caramel si nuci Categorie: RetetaMereu am considerat ca ciocolata si caramelul merg bine impreuna. De fapt caramelul merge bine cu aproape orice. Imi place gustul delicat si textura cremoasa si densa a lui si felul in care reuseste sa invaluie celelalte ingrediente. Caramelul in combinatie cu nuci este din nou ceva clasic in bucataria mea si ...Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Papanasi fierti din branza dulce Categorie: RetetaUnul din cele mai simple deserturi care a marcat copilaria mea si probabil a multora dintre noi este acesta: papanasii fierti. Facuti cu multa branza de vaci, pesmet prajit si arome de citrice acesti papanasi constituie un desert delicat, indragit atat de cei mari cat si de cei mici.Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Brownies cu nuci si fulgi de ciocolata Categorie: RetetaBrownies sunt prajituri care se fac foarte rapid si care ies extraordinar de bune. Mereu cand vreau ceva dulce in graba, dar si cu multa ciocolata, apelez la brownies in fel si fel de variante. Sunt prajituri consistente, dense si pot fi aromate dupa bunul plac.
Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata Categorie: RetetaCombinatia de ciocolata si portocale se stie ca este una dintre cele mai reusite iar pe timp de iarna merge de minune. Un tort in care combinam aceste doua ingrediente poate fi desertul cel mai reusit de pe masa dintre ani sau de la orice eveniment important.Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Strudel cu branza de vaci si stafide Categorie: RetetaStrudelul cu branza de vaci este un desert tare indragit de mine. Eu sunt o mare iubitoare de branza si imi place sa o consum atat in preparate dulci cat si sarate. Aceste strudel l-am facut ieri si a trecut ca painea calda. Baietii mei au fost foarte multumiti de rezultat si l-au savurat cu placere.Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Biscuiti Linzer - Linzer cookies Categorie: RetetaFursecurile sunt grozave in orice zi dar parca in zi de sarbatoare au un farmec aparte. Este o placere sa le fac si sa le impart cu cei dragi, mai ales cu cei mici care le adora. Pe langa faptul ca sunt dragalase imi place ca nu se fac greu, rezista mult si se pot face cu cateva zile bune inainte de eveniment.Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |
Cheesecake cu mascarpone, amaretto si rodie Categorie: RetetaUn cheesecake minunat, cu un blat si o bordura de piscoturi, cu o crema fina si parfumata si un picut de prospetime data de boabele de rodie. A trecut ca painea calda, si a primit laudele de rigoare, iar eu am fost foarte multumita de rezultat.Autor: Paula GafitescuSite: Enjoy Dessert |