Clujence - Clujul la feminin

Tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata
de Paula Gafitescu



Combinatia de ciocolata si portocale se stie ca este una dintre cele mai reusite iar pe timp de iarna merge de minune. Un tort in care combinam aceste doua ingrediente poate fi desertul cel mai reusit de pe masa dintre ani sau de la orice eveniment important. Eu pot sa declar ca acest tort este excelent si creeaza dependenta. Blatul ciocolatos, crema delicata si parfumata de portocala iar apoi spuma de ciocolata fac din el un desert de vis pentru orice iubitor de dulce si in special de ciocolata.
Acest tort l-am facut pentru a raspunde provocarii Dr. Oetker de a testa si imbunatati una din retetele lor pentru sarbatori. Alegerea a fost mai mult decat reusita si ne-am bucurat cu totii de ceva special.

Blat
100 gr ciocolata neagra
50 gr unt
2 oua mari
65 gr zahar
80 gr faina
1 lingurita praf de copt Dr. Oetker
1 praf de sare

Portocala confiata
coaja de la 2 portocale
120 ml apa
70 gr zahar

Mousse de portocale
250 ml suc proaspat de portocale
100 gr zahar
7 gr gelatina Dr. Oetker
200 ml smantana pt frisca
1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
50 gr ciocolata neagra rasa
50 gr coaja de portocala confiata

Spuma de ciocolata
200 ml smantana pt frisca
100 gr ciocolata neagra
1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker

Decor
150 gr ciocolata neagra
50 ml smantana pentru frisca
creion decor din zahar portocaliu Dr. Oetker

Timp de preparare: 2 ore   Timp de coacere: 30 min.   Nr portii: 12-14


Continuarea retetei: Enjoy Dessert