Clujence - Clujul la feminin

Patratele cu branza si curd de capsune
de Paula Gafitescu



Aceasta prajitura draguta am facut-o special pentru copilasul meu. Stiu ca lui ii plac dulciurile insa incerc sa-l feresc de cele cu crema cu unt sau ciocolata multa. Inca e micut, are timp sa creasca si sa le descopere pe toate. Dar nu va ganditi ca prajitura asta – care e de fapt un cheesecake – e doar pentru copii. A fost tare apreciata de toata lumea avand o crema fina si o aroma delicata completata de curdul de capsune.
Nu este grea, nu incarca simturile ... este potrivita pentru orice zi – fie ea de vara, fie de iarna.

Crusta: unt, biscuiti integrali, nuca macinata

Umplutura: crema de branza, mascarpone, zahar, praf de sare, smantana, oua, extract de vanilie, zeama de lamaie, curd de capsune

Topping: curd de capsune, frisca, capsune

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 70 min.

Macinam fin nuca si biscuitii. Topim untul la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti si nuca si omogenizam. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava de dimensiuni 25/35 cm, o tapetam cu hartie de copt. Punem amestecul de biscuiti la baza tavii ...


Continuarea retetei: Enjoy Dessert