Clujence - Clujul la feminin

Papanasi fierti din branza dulce
de Paula Gafitescu



Unul din cele mai simple deserturi care a marcat copilaria mea si probabil a multora dintre noi este acesta: papanasii fierti. Facuti cu multa branza de vaci, pesmet prajit si arome de citrice acesti papanasi constituie un desert delicat, indragit atat de cei mari cat si de cei mici. Aceste bilute aromate merg de minune in compania unui gem fructat dulce-acrisor.

Ingrediente
300 gr branza de vaci
1 ou mare
2 linguri zahar
1 lingurita extract de vanilie
coaja rasa de la o lamaie
3 linguri faina
2 linguri gris

100 gr pesmet
25 gr unt
50 gr zahar brun

Timp de preparare: 30 min Timp de fierbere: 10 min. Nr portii: 6

Amestecam branza de vaci cu oul, zaharul, extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie, faina si grisul pana cand obtinem o compozitie omogena. Amestecul ar trebui sa fie ...


Continuarea retetei: Enjoy Dessert