Clujence - Clujul la feminin

Mousse de ciocolata cu caramel si nuci
de Paula Gafitescu



Mereu am considerat ca ciocolata si caramelul merg bine impreuna. De fapt caramelul merge bine cu aproape orice. Imi place gustul delicat si textura cremoasa si densa a lui si felul in care reuseste sa invaluie celelalte ingrediente. Caramelul in combinatie cu nuci este din nou ceva clasic in bucataria mea si cateodata chiar abuzez de aceasta combinatie. Dar cand e vorba de caramel niciodata nu este prea mult pentru mine, dovada fiind si acest desert dulce si ispititor.

Strat caramel
100 gr nuci
100 gr zahar
2 linguri apa
50 gr unt
100 gr smantana pt frisca


Mousse de ciocolata
2 oua medii
100 gr ciocolata neagra 70%
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri lapte
2 linguri zahar
1 lingura zahar pudra vanilat
1 lingurita extract de vanilie


Mousse de ciocolata cu caramel si nuci

Pentru inceput pregatim caramelul. Zaharul il topim intr-o tigaie impreuna cu 2 linguri de apa. Cand amestecul incepe sa fiarba ...


Continuarea retetei: Enjoy Dessert