Clujence - Clujul la feminin

Inghetata de ciocolata cu sos de cirese
de Paula Gafitescu



Vara se poarta inghetata. Cu vanilie, cu ciocolata, cu fructe, fiecare alege ce i se potriveste mai bine. Eu le aleg pe toate, pentru ca imi place inghetata indiferent de aroma. Tocmai de aceea nu refuz sa incerc nicio combinatie. Si daca vine vorba de combinatii reusite atunci trebuie sa amintim ca ciocolata si ciresele merg foarte bine impreuna. Cu ele putem realiza deserturi super delicioase.

Aceasta inghetata de ciocolata cu sos de cirese este una destul de simpla. Se face usor insa timpul de asteptare este ceva mai indelungat. Daca vreti sa-l scurtati va trebui sa va dotati bucataria cu o masina de inghetata – in jumatate de ora rezolva toata treaba. Altfel trebuie sa asteptati 4-5 ore pana sa degustati inghetata. Insa asteptarea merita pentru ca final rezulta o inghetata racoroasa cu aroma de ciocolata si sos dulce acrisor de cirese.

Inghetata de ciocolata cu sos de cirese

Inghetata: iaurt grecesc, smantana pentru frisca, lapte condensat, ciocolata neagra 70%, zahar

Sos cirese: cirese, apa, zahar, suc lamaie

Ciocolata o topim la bain marie impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Cand amestecul e omogen ...


Continuarea retetei: Enjoy Dessert