Clujence - Clujul la feminin

Cheesecake cu mascarpone, amaretto si rodie
de Paula Gafitescu



Un cheesecake minunat, cu un blat si o bordura de piscoturi, cu o crema fina si parfumata si un picut de prospetime data de boabele de rodie. A trecut ca painea calda, si a primit laudele de rigoare, iar eu am fost foarte multumita de rezultat. Nu se face foarte greu, partea putin mai anevoioasa fiind piscoturile insa se pot folosi si piscoturi cumparate (dar va asigur eu ca satisfactia nu va fi la fel de mare :P).

Ingrediente
baza si bordura de piscoturi
500 gr crema de branza
250 gr mascarpone
200 ml smantana
3 oua
1 lingura esenta amaretto
2 linguri indulcitor (sau 150 gr zahar)
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri zeama de lamaie

Decor
100 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar vanilat
boabe de rodie

Timp de preparare: 1 ora   Timp de coacere: 1 ora   Nr portii: 10


Continuarea retetei: Enjoy Dessert