Clujence - Clujul la feminin

Chec grecesc cu portocale, miere si fistic
de Paula Gafitescu



Acest desert este super simplu de realizat insa este extraordinar de bun. Aroma de portocale, mierea si fisticul au transformat un banal chec intr-un deliciu de zile mari. Fructat si insiropat isi poate gasi loc de cinste pe orice masa. Cei care iubesc ciocolata s-ar putea sa nu fie la fel de incantati la auzul unui asemenea chec, insa odata incercat cu siguranta se vor indragosti pe loc. Asa s-a intamplat si in cazul meu. Dupa ce am gustat prima oara abia am reusit sa ma mai opresc. Fiecare inghititura este pur si simplu minunata: moale, aromata si insiropata. Un deliciu!

Ingrediente: oua, iaurt, faina, zahar, ulei, praf de sare, praf de copt, bicarbonat, coaja rasa de portocale, pastaie de vanilie

Sirop: suc portocale, miere, fistic

Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 10-12

Ouale le batem impreuna cu zaharul si un praf de sare. Ne folosim de un tel. Adaugam iaurtul, uleiul si ...


Continuarea retetei: Enjoy Dessert